Gitannekesfoor: feesten in zigeunerstijl

Herselt 

Wie moeilijk afscheid kan nemen van de lange zomeravonden, trekt het eerste weekend van september best naar Herselt. Daar wordt de Blauberg naar goede gewoonte omgetoverd tot een driedaags festival vol muziek, circus en gezelligheid.

De naam doet het al vermoeden: de Gitannekesfoor baadt in een sfeer die nog het meest doet denken aan een heuse zigeunerkermis. Vuurspuwers, acrobaten, balkanbeats en kinderanimatie zorgen ervoor dat je je geen moment verveelt. Dat laatste is geen overbodige luxe, want maar liefst een derde van de festivalgangers staat letterlijk nog in de kinderschoenen.

Een familiefestival, dus. Gitannekesfoor feest dan ook met oog op de toekomst. Duurzaamheid en ecologie worden hoog in het vaandel gedragen. Geen sponsoring van multinationals, wel recyclagemateriaal, vegetarische maaltijden en ecologische toiletten. Als beloning voor die inzet mocht Gitannekesfoor vorig jaar nog de GroeneVent Award van OVAM in ontvangst nemen. Wie zorgeloos wil genieten zonder een gigantische ecologische voetafdruk achter te laten op het terrein, is hier dus aan het juiste adres.

En wie vreest voor slapeloze nachten: de camping wordt dit jaar opgedeeld in drie zones. Een feestfoor voor de genadeloze snurker, een funfoor voor de gemiddelde snurker én een familiefoor voor wie zeker wil zijn van een vredige nachtrust.

Praktisch:
Gitannekesfoor vindt plaats op donderdag 30 & vrijdag 31 augustus (17u), zaterdag 1 & zondag 2 september (12u) in de Witputstraat in Blauberg-Herselt. Dagtickets in voorverkoop kosten 15 euro donderdag/vrijdag) of 20 euro (zaterdag/zondag), combitickets 40 euro. Aan de kassa betaal je 20 of 25 euro voor een dagticket en 60 euro combi. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Let op: per dag worden maximum 5000 personen toegelaten. Kom dus zeker op tijd!

Er worden geen dieren toegelaten!