SAMENWERKING

Door de jaren heen kregen we steun van heel wat verenigingen, vzw’s, groepen of individuen die niet bang zijn om de handen uit de mouwen te steken. Elke bijdrage, groot of klein, zit in ons warm gitannekeshart:

samen met jullie is het beter gelukt!

Boer Stefan Sools & gezin

Zonder Stefan & Ria & Zonen geen foor dat weten we allemaal.

Al enkele jaren werken we samen met Stefan en zijn gezin, die zijn terreinen ter beschikking stelt voor ons festival en de camping. Ook zijn ze allemaal actief betrokken bij de opbouw van het festival. Niks is hen te veel gevraagd, van tractorwerk over composteren tot het inzaaien van zonnebloemen, altijd staan ze voor ons klaar. Vorig jaar heeft het hele gezin zelfs het frietkraam gerund tijdens het festival.

Ijzersterke Boerenfamilie die lokale initiatieven ondersteunt en groter maakt. Een supervette merci voor alles!

Sleutel voor Palestina vzw

vzw  Sleutel voor Palestina verenigt mensen uit Herselt, Westerlo, Geel en Leuven.
 De vzw bouwt directe contacten op met de bewoners van Palestijnse vluchtelingenkampen en probeert door hen zelf aangebrachte concrete, kleinschalige projecten organisatorisch en financieel te steunen.
 Belangrijkste uitgangspunten: in dienst van de gemeenschap, zelfredzaamheid, bijzondere aandacht voor de noden van vrouwen en kinderen.

De vrijwilligers van Sleutel voor Palestina vzw organiseerden al enkele jaren de parkings van gitannekesfoor. De opbrengst ging integraal naar hun vzw. Dit jaar zijn ze helaas niet van de partij! (op de parking toch niet, ze worden wel verwacht op de dansvloer/grasmat!)

Voor meer info: www.sleutelvoorpalestina.be

Vluchtelingen

Dat vluchtelingen een meerwaarde kunnen betekenen voor onze maatschappij bewijzen de Syriërs die vorig jaar de Helter Shelter foodstand hebben gerund. Hun keuken bleek een geweldig succes te zijn door hun enthousiasme en enorme inzet.

Zelf waren ze zeer blij iets te kunnen bijdragen aan ons festival en besloten daarom om hun winst uit te delen aan 2 sociale organisaties die zich inzetten voor een betere wereld. Samen kozen we voor Circus Zonder Handen uit Molenbeek en de Circusschool van Palestina.

Dit is toch wel een ongelofelijk mooi voorbeeld van het feit dat als je mensen betrekt bij de maatschappij zij zeer snel terug in deze maatschappij willen investeren.

de BioHoeve

 De Biohoeve is een kleinschalig tuinbouwbedrijf gelegen in Voortkapel, Westerlo.

Marc en Lea telen al sinds '95 met passie groenten zonder gebruik te maken van chemische bemesting en synthetische ziekte- of onkruidbestrijders.

Hun allerlekkerste groenten en fruit bewaren ze voor de foor!

Lees hier meer!

Via vzw

 

 VIA (Vrijwilligers Internationale Aktie) organiseert interculturele uitwisselingen via vrijwilligerswerk. Voor het 4de jaar op rij zetten Via en de Gitannekesfoor een interculturele uitwisseling voor 10 vrijwilligers op poten. Jong en oud van over de hele wereld zijn welkom om ons feestgebeuren mee op te bouwen, te beleven en af te breken.

Zin om onze 'Internationals' te leren kennen?

Kom een dag mee vrijwilligen voor, tijdens of na de Gitanneksfoor en zoek naar de groep waarvan de begeleiders een zenuwinzinking nabij zijn door alle Babylonische spraakverwarringen. 🙂

Kijk voor meer info op: www.viavzw.be

D'Oranje Giraffen vzw

D’ Oranje Giraffen vzw is een burgercollectief van vrijwilligers die hun nek uitsteken voor Diest.
Met een innovatieve, constructieve en participatieve aanpak genereren ze een nieuwe dynamiek binnen de stad. Een dynamiek die bijdraagt tot de versterking van het sociaal weefsel, de creativiteit en het sociaal-cultureel leven. Door tal van initiatieven zorgen ze voor een gezellig en aantrekkelijk Diest, met uitstraling over de stadsgrenzen heen. De vrijwilligers zetten zich spontaan en belangeloos in met veel passie, enthousiasme en goesting. Allemaal hebben ze één doel voor ogen, het promoten van de glimlach.

D’ Oranje Giraffen vzw wil een zo breed mogelijk publiek bereiken en inspireren. Ze creëren plaatsen voor ontmoeting en nieuwe vriendschappen. Het collectief werkt samen met diverse organisaties en personen om zo de
samenhorigheid en de fierheid van de Diestenaars te vergroten. De vzw hoopt hierin een bruggenbouwer te zijn en als beweging meer zeggenschap te verwerven in het maatschappelijk debat in de stad.

Oranje Giraffen?

Ak’Cent

Ak’Cent is een extramuraal dagactiviteitencentrum gericht op de ondersteuning, ontwikkeling en rehabilitatie van volwassenen die kampen
met psychiatrische problemen. Binnen het activiteitenaanbod wordt er voornamelijk gezocht naar “echtheid” en maximale inclusie, gericht op een optimale integratie in de samenleving. De vrijwilligers van Ak’cent helpen mee tijdens het opbouwen van het festivalterrein.

Lees meer over Ak'cent!

De Choke vzw

Jeugdhuis De Choke, een jeugdhuis gelegen in het bruisende Herselt in de Zuiderkempen. De Choke organiseert diverse activiteiten: optredens, (thema-)feestjes, educatieve avonden, weekends, sportactiviteiten, …

 

De vrijwilligers van De Choke vzw verzorgen de campings van de Gitannekesfoor.

Meer weten?

VAK-Atelier

De jonge ondernemers van VAK-atelier te Borgerhout staan garant voor creatieve bouwwerken getuige de originele DJ-booth van vorig jaar. Dit hoopje ongeregeld maakte uit recuperatiemateriaal een gigantisch Afrikaans masker dat menig muziekliefhebber elke beat deed pakken. Onder hen zijn vele schrijnwerkers, lassers, lasersnijders en bamboemeesters. Zoals je merkt een groep nozems uit Antwerpen met een grote mond maar een creatief hart en zo hebben we ze graag.

Zoek ze eens op!

OXOt vzw

OXOt vzw heeft als missie een artistiek en sociaal thuisland te zijn voor (buiten)gewone kunst van (buiten)gewone mensen.

Hierbij tracht de OXOt verschillende disciplines met elkaar te laten praten en heeft ze de ambitie
een artistieke katalysator te zijn in de regio Westerlo.

De vrijwilligers van OXOt vzw tappen, controleren backstage en werken op het Infopunt op de Gitannekesfoor.

Lees hier meer over OXOt!

Natuurpunt vzw

We kennen Natuurpunt allemaal als de brede vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen.

Maar wat niet iedereen weet is dat zij ook werken aan de integratie van mensen die een werkstraf oplopen.

In dit kader werkt de Gitannekesfoor met hen samen door een uitwisseling op poten te zetten tussen de VIA-kampers en de groep werkgestraften. Zij komen een dag bij ons helpen bouwen en wij helpen een dag mee in het natuurgebied dat zij onderhouden.

Je vindt ze hier!

KUNSTENAARS &ZO